“Twee ploegen die alles gaan geven

Posted: 29th April 2011 by admin in Sport nieuws
Comments Off on “Twee ploegen die alles gaan geven

FC Twente speelt zondagmiddag in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen Willem II. In deze fase van de competitie een belangrijk treffen voor de Tukkers. Vrijdagmiddag blikte Trainer/Coach Michel Preud’homme vooruit op de ontmoeting met de Tilburgers.

De selectie van FC Twente werkt morgen een afsluitende training af, waarna Michel Preud’homme zijn selectie bekend zal maken. “Op dit moment is op Nicky Kuiper na iedereen fit en dat is een pluspunt in deze fase van de competitie. Het is een collectieve prestatie, van de spelers en de staf, dat alle spelers er klaar voor zijn”, aldus Preud’homme die is genomineerd voor de Rinus Michels Award. De prijs voor beste trainer van het jaar. “Die nominatie is mooi, maar de collectieve beloning voor dit seizoen is het belangrijkste.”

Tijdens het persmoment werd aan Preud’homme gevraagd wat zijn gevoel op dit moment is. “Een heel goed gevoel. We strijden voor de titel en de beker en dat is een situatie waar we in terecht wilden komen. Een positie die niet voor negatieve druk zorgt, maar voor een plezierige druk. We strijden immers mee om de hoofdprijzen en dat is geen last. Je moet genieten en proberen nog meer te gaan genieten.”

Het behoort tot de mogelijkheden dat FC Twente zondag bij winst, en puntenverlies van de concurrentie, de strijd om het kampioenschap kan beslissen. Michel Preud’homme: “Zelf ga ik daar niet van uit. Ik denk dat het tot op de laatste speeldag duurt voor de titelstrijd is beslist. Er spelen nog drie teams om het kampioenschap, maar je weet nooit wat er gebeurt. Het zijn ieder geval mooie momenten in deze periode.”

Willem II
Het duel van zondag is een wedstrijd tussen de koploper en nummer laatst uit de Eredivisie. “Willem II zal er met al haar enthousiasme en mogelijkheden voor gaan strijden. Ze hebben tegen AZ een heel goede wedstrijd gespeeld en daarom zullen wij als team scherp moeten zijn. Willem II heeft niets te verliezen, terwijl onze positie op de ranglijst ervoor zorgt dat we voor de winst gaan. Het zal een wedstrijd worden tussen twee ploegen die alles gaan geven.”

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. FC Twente-Willem II is live te beluisteren op FC Twente Radio.

Comments are closed.